Fascinerande växters dag

Allting har numera sin egen speciella dag. På lördag, den 18 maj, är det dags för fascinerande växters dag. Idén kommer från the European Plant Science Organisation som för andra året i rad koordinerar den internationella Fascination of Plants Day. Målet med det hela är att få så många som möjligt att inse hur fascinerande och användbara växter är. I Sverige firas det med aktiviteter för allmänheten i Lund, Göteborg, Stockholm, Uppsala och Umeå. Trevligt initiativ tycker jag!

2 reaktioner till “Fascinerande växters dag”

  1. Så kul det låter! Vad är det för sorts växter som visas upp? Jag är dålig på växter, men jag tänker på sådana där blommor som äter flugor, de är fascinerande!

    Tack för dina fina ord inne hos mig, det värmer.

    1. Jag vet inte riktigt vad det är för växter som kommer att visas på de olika ställena, men jag tror det kommer vara mer fokus på modern växtforskning än på klassiska botaniska visningar av arter.

      Jag är inte själv inblandad i projektet, men jag vet att i Stockholm så kommer bland annat ett par personer från vår avdelning att hålla en guidning i Bergianska trädgården på temat växter som fått sin arvsmassa sekvenserad. Kanske nämner de något om köttätande växter? En sådan är nämligen aktuell i sammanhanget (se vetenskapsradion och Emil Nilssons blogg).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *